Rode wijn

Bent u opzoek naar een lekkere rode wijn? Wij hebben een geweldig assortiment met rode wijnen. De meest toonaangevende wijnlanden hebben wij met diverse druivenrassen. Van Duitsland tot Spanje en van merlot tot chianti. Laat u verrassen en ontdek de verschillende rode wijngebieden vanuit heel de wereld.

✓ Gerenommeerde wijnhuizen ✓ Professioneel advies ✓ Aantrekkelijk geprijsd

✓ Voor 17:00 besteld? Morgen in huis!

Soorten rode wijn

Rode wijn is al jarenlang de meest gedronken wijnsoort in ons land. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven en kan niet worden gemaakt van witte druiven. Andersom is dat wel geval. De reden hiervan is dat het sap van elke druif helder is en het de schil van de druif is die wijn zijn kleur geeft. Verschillende stijlen zijn er van de rode wijnen, deze kunnen we verdelen in drie groepen: wijnen met een lichte body, gemiddelde body en volle body. De wijnen met de een lichte body met zijn in de meeste gevallen fris en fruitig, met een gemiddelde body zijn ze ook fruitig maar ook kruidig en wijnen met volle body zijn groots en krachtig met veel tannines. In het geval van witte wijnen spreken we bij de rode wijnen niet over droog of zoet. Wel zijn er zoete rode wijnen, maar mocht een rode wijnen omschreven worden als droog slaat dit meestal op de tannines die de wijn bevat, die zorgen namelijk voor een drogen gevoel in de mond geven. Dus een niet-zoete wijn is dus eigenlijk een rode droge wijn.

Zoete rode wijn

Zoete rode wijn is er in allerlei varianten. Van een fruitige, lichte en zoete wijn tot een stevige rode portwijn. Wanneer de druivensap tot wijn wordt vergist, wordt druivensuiker omgezet tot alcohol. Het proces van zoete rode wijnen wordt gemaakt door de gisting vroeger te stoppen en een vleugje druivensuiker acht er te laten in de wijn. Verschillende manieren zijn er om zoete wijnen te maken. Het grootste verschil is dat de ene methode gebruikt maakt van neutrale gedistilleerde dranken en bij de ander niet. Dit verschil is erg belangrijk omdat sommige zoete wijnen een hoog alcoholgehalte hebben.

Droge rode wijn

Droge rode wijn is de andere variant. Normaal is zoet de tegenhanger van zuur, alleen is dat in de wijnwereld anders. Als de wijn na de vergisting weinig restsuiker bevat is deze doorgaan droog van smaak. Daarbij kan een wij ook nog eens veel tannines bevatten, dit versterkt het droge gevoel in de mond. Wijnen die veel tannines bevatten zijn dus vaak droog van smaak en zijn geweldig bij een krachtige maaltijd met bijvoorbeeld rood vlees of een pasta.

Rode wijn kopen

U bent een rode wijn tegengekomen waarvan u nog liters wilt drinken, vast wel toch? Dan is er niet anders dan normaal om uw wijnen te bestellen. Bij ons geldt: vandaag besteld, binnen 1 tot 3 werkdagen in huis. En mocht de wijn onverwacht niet in de smaak vallen, dan is het mogelijk kosteloos uw wijn te retourneren. Natuurlijk gaan we er niet vanuit dat dit het geval zal zijn. Bij ons vindt u namelijk de beste rode wijnen tegen waanzinnig scherpe prijzen.

Lekkere rode wijn

De zoektocht naar een lekkere rode wijn, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment met geweldige rode wijnen. Van Franse rode wijnen tot Italiaanse rode wijnen en van Portugese rode wijnen tot Spaanse rode wijnen. Alle hoeken van Europa worden de mooiste rode wijnen gemaakt en zo is er dus voor iedereen een wijn te vinden.

Hoe lang blijft een fles wijn goed?

Hoe lang blijft een fles wijn goed? Een vraag die veel mensen stellen. Hoe lang je rode wijnen kunt bewaren hangt van verschillende factoren af. Het belangrijkste is welke druif er is gebruikt, doormiddel van welke manier is de wijn gemaakt en of deze wel of niet op houten vaten heeft gerijpt.

Een gouden tip!

Wanneer u een fles wijn heeft geopend maar niet in een keer opdrinkt, kunt u deze het beste goed afsluiten en in de koelkast bewaren. Hierdoor blijft uw wijn vaak nog 2 a 3 dagen goed.

Een ander verhaal geldt voor een ongeopende fles. Verschillende wijnen kunnen wel honderd jaar bewaard blijven en er alleen maar beter van worden. Alleen bij de meeste wijnen kunt u zonder problemen een tot drie jaar bewaren. Deze wijnen zijn al op dronk en worden er dus niet beter van als ze nog tien jaar in de kast liggen. Wijnen die wel geschikt zijn om langere tijd te bewaren zijn vooral wijnen van gemiddeld tot hoge kwaliteit. Dit zijn wijnen uit de klassieke gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de Pomerol, Pauillac en Medoc uit Bordeaux of de Barbaresco en Barolo uit Piëmonte. Verder geven wij op onze website per wijn aan of deze al op drink is en hoe lang u deze kunt bewaren.

Populaire rode druivensoorten:

Malbec, Shiraz, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo en Tempranillo.

Populaire rode wijnregio’s:

Barolo, Haut-Médoc, Bordeaux, Valpolicella, Ripasso, Puglia, Beaujolais, Rioja